Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Marie Krøyer
Denne særlige visning er arrangeret i samarbejde med FilmFyn for at markere deres 20-års jubilæum.
Marie Krøyer

Marie Krøyer

MARIE KRØYER var gift med den store danske maler P.S. Krøyer.

Historien starter på det tidspunkt i Marie og P.S. Krøyers ægteskab, hvor Krøyers sindssygdom tiltager, og deres drøm om et fælles kunstnerliv smuldrer og forvandles til frustration og sorg. For Maries vedkommende frustration over at være splittet mellem rollen som hustru, mor og kunstner og ikke at kunne få lov til at udtrykke sig gennem sin kunst, og sorg over at hun samtidig langsomt ser sin elskede mand forandre sig og glide dybere ind i sindssygen.

Krøyer bliver i perioder direkte truende overfor Marie og datteren Vibeke, og for at få lidt fred og komme til kræfter, rejser de to på en ferie til Marstrand, hvor Marie møder den svenske komponist Hugo Alfvén, som hun forelsker sig hovedkuls i. De indleder et kærlighedsforhold og Marie forlader Krøyer og flytter op til Hugo i den svenske skærgård. Men Maries nye kærlighed udvikler sig til en passionshistorie af strindbergske dimensioner.